Grubbelklubben – i gränslandet mellan filosofi och politik.

Jag medverkade i en debatt på Moriska Paviljongen om avfall, överflöd och sopdykare – en kväll om motståndet mot konsumtionshysterin. Svenska livsmedelsbutiker slänger mat för över två miljarder kronor varje år. Det motsvarar över 100 000 ton livsmedel. Ohållbart slöseri, tycker sopdykarna som lever på den mat livsmedelsbutikerna kasserat i containrar. Men om vi slutar tröstshoppa och drar ner på konsumtionen – slutar då inte hjulen att snurra?

Medverkande:
Sophia Tunå som är studerande dumpstrare.
Eugenia Rozenberg som är psykolog.
Anders Ydstedt från liberala tankesmedjan/kommunikationsbyrån Scantech Strategy.
Kenneth Hermele, ekonom och doktorand i humanekologi vid Lunds universitet.

Samtalsledare:
Agneta Nordin som är journalist.