Artikeltips: Janerik Larsson Tyskland riskerar sätta EU i radioskugga

Janerik Larsson skriver om Tysklands utmaningar med misstro mot användningen av mobiltelefoni och kreditkort och refererar till en gästledare av Anders Ydstedt.

2015 skrev Tysklandsexperten Anders Ydstedt ett gästinlägg här på ledarsidan med rubriken ”Merkel på jakt efter digital ledartröja”. Fem år senare är den avgående förbundskanslerns misslyckande ett faktum. För hur ska man kombinera en ny värld där tillgång på data är en central faktor för ekonomisk framgång, med att EU:s dominerande land ännu präglas av misstro mot användningen av mobiltelefoni och kreditkort? Här finns en källa till den växande spänning som under senare år noterats mellan den tyska förbundskanslern Angela Merkel och den förre amerikanske presidenten Donald Trump.”

Läs ledaren här.